Källarfranska
- 25 g jäst
- 5 dl vatten
- 1 msk olja
- 4 dl rågsikt
- 7 dl vetemjöl
- Smula jästen i en bunke, tillsätt 37 grader varmt vatten och rör tills det löst sig.
- Tillsätt oljan, salt, rågsikt och mesta av vetemjölet.
- Arbeta till smidig deg.
- Låt jäsa under duk i 30 minuter.
- Ta up degen på mjölat bord och dela degen i två delar. Rulla ut varje del till en rulle och vänd i mjöl.
- Skär i bitar och lägg på en plåt med bakpapper.
- Låt jäsa i 30 minuter.
- Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 8 minuter.

.

.

.

.

.

.

Kommentarer
Postat av: MarieHelen
Vilket sammanträffande, skrev ut recepten igår på recept.nu .. längtade dina källarfranskor. Supergoda!
Trackback