Mat tips.
Idag lagar vi Panag Gai. Det uttalas panääng Gaij.
Du behöver
Gai är kyckling på Thailändska.
Du behöver
- Kyckling
- Jasmine ris
- Vitlök
- Stek olja
- Kokos mjölk
- Bambuskott (skivad)
- Chilli
- Panang Curry Paste
- Fisk sås
- Maggi soya
OBS
Om man vill fylla ut denna grytan, så kan man kasta i lite andra grönsaker som man gillar. Typ morot, brokoli, blomkål, paprika osv..
Dem produkter som uppenbarligen inte kommer från ICA's egna snålis sortiment kommer från en välsorterad asiatisk butik.
För er som använder skärbräda av plast och upplever att den gärna lever sitt eget liv. Lägg en fuktig trasa under.
hacka vitlöken.
och skär bambun ät vänlig. Den är dryg att dela med sked senare.
skär också kyklingen ätvänlig.
fräs vitlöken i oljan.
i med kyklingen, två kattbajstollar av panang pasten och fräs under rörning.
häll på kokos mjölken, grönsakerna och koka lätt. En matsked av fisksåsen och en av maggi soyan.
Jag gillar maten stark. Bryt i en chilli, men är INTE den.
Servera med ris och ät med sked.
Kommentarer
Postat av: Carro
Men fysatan vad gott!! Kom & laga till oss med!
Trackback