Källarfranska

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 4 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl
  1. Smula jästen i en bunke, tillsätt 37 grader varmt vatten och rör tills det löst sig.
  2. Tillsätt oljan, salt, rågsikt och mesta av vetemjölet.
  3. Arbeta till smidig deg.
  4. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  5. Ta up degen på mjölat bord och dela degen i två delar. Rulla ut varje del till en rulle och vänd i mjöl.
  6. Skär i bitar och lägg på en plåt med bakpapper.
  7. Låt jäsa i 30 minuter.
  8. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 8 minuter.

.
.
.
.
.
.

Kommentarer
Postat av: MarieHelen

Vilket sammanträffande, skrev ut recepten igår på recept.nu .. längtade dina källarfranskor. Supergoda!

2012-03-09 @ 09:36:52
URL: http://mariehelen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0