Lussebulle bak

För er som inte har kesella ståendes i kylen var dag.
Här är ett enkelt recept

  • 1 paket jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1-2 g saffran (jag gillar inte saffran, så jag använder bara 0,5 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 15 dl vetemjöl


Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Värm upp det till fingervarmt.
Häll en liten del av smör/mjölk blandningen över jästen och blanda.
Tillsätt salt, socker och saffran. Blanda om lite och häll över resten.
Knäck i ägget och rör om.
Häll i hälften av vetemjölet och arbeta, tillsätt resterande under tiden du blandar.
Låt jäsa en timme.
Baka ut bullarna till önskade former och låt dem jäsa 30 minuter till.
Dekorera med russin, pensla med ägg och in i ugn.
7-8 minuter i ca 225 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0